Yleinen

Itsenäistä työtä tekevän viikkoon ryhtiä maanantaipalaverilla

Millainen oli maanantaiaamusi? Tuntuuko maanantaisin työnteko tahmealta tai tuntuuko että hukut töihin? Entä jos varaisitkin aamun ensimmäiseksi kymmeneksi minuutiksi aikaa palaveriin itsesi kanssa?

Monissa työyhteisöissä viikko aloitetaan yhteisellä palaverilla. Palaverissa kartoitetaan mitä kuuluu, millaisia kokonaisuuksia ja tehtäviä kenelläkin on tulevalla viikolla työn alla ja täytyykö huomioida jotain erityistä. Tiedetään, missä kukakin menee ja samalla jokaisen ajatus selkeytyy. Entä jos työyhteisöä ei ole, sen toimintakulttuuriin eivät viikonaloituspalaverit kuulu, tai kaipaisi itselleen vielä lisää selkeyttä työviikon aloitukseen?

Yksi hyvä keino on pitää maanantaipalaveri itsensä kanssa. Olet sitten yrittäjä, projektityöntekijä, nuorisotyöntekijä, esihenkilö, myynnin ja markkinoinnin ammattilainen, ohjaaja, sosiaali- ja terveysalan ammattilainen… Kuka tahansa, joka tekee itsenäistä työtä. Ehkä voisit napata maanantaiaamustasi 10 minuuttia, istua rauhassa alas kahvi- tai teekupposen äärelle, ja rauhoittua hetkeksi käymään läpi alkavaa viikkoa?

Photo by Pixabay on Pexels.com

Asialista

Voit luoda maanantaipalaverista itsesi kanssa juuri sellaisen, joka palvelee omia tarpeitasi parhaiten. Voit ajatella asioita mielessäsi, puhua niitä ääneen tai kirjata ylös. Itsensä kanssa pidettyjen palaverien muistiot voi kirjata vaikka vihkoon tai kännykkään. Niihin on aika mielenkiintoista aika ajoin palata. Miten voin tuolloin? Mitä työstin, mikä oli tärkeää?


Maanantaipalaverin asialistalle voi ottaa vaikka seuraavat kohdat:

1. Mitä kuuluu? Millaisin voimavaroin lähdet uuteen viikkoon?
2. Miltä kalenteri näyttää? Millaisia työpäiviä ajallisesti on luvassa?
3. Onko työtä sopivasti, liikaa vai liian vähän?
4. Mikä on tärkeintä hoitaa? Mitä voi siirtää ja mihin kohtaan varaat sille ajan?
5. Jos jossain päivässä on luppoaikaa, mihin se kannattaisi käyttää? Rästihommiin, uuden kehittämiseen vai omaan hyvinvointiin ja palautumiseen?
6. Milloin ja miten edistät työhyvinvointiasi tällä viikolla?
7. Mitkä kolme asiaa ovat tärkeimmät tänään tehdyksi? Mistä aloitat?
8. Tsempit ja kivaa työviikkoa! 😊 💚🌱

Olisiko työviikkosi erilainen, jos aloittaisit sen näin? Miten?
Selkeää ja tasapainoista alkanutta viikkoa jokaiselle!

Täältä pääset lukemaan vinkkejä kuukausisuunnitelman tekoon!

<3 Anne

2 thoughts on “Itsenäistä työtä tekevän viikkoon ryhtiä maanantaipalaverilla

Leave a Reply