Aikaansaamisen retriitti™

Yrittäjille suunnattu Aikaansaamisen retriitti Hiekkaharjun kartanossa 12.-14.10.2023

Rauhoitu työskentelemään
täysihoidosta nauttien.

Aikaansaamisen retriitti on kahden vuorokauden hemmottelua ja työtä yhdistävä mahdollisuus, jossa voit:

 • luoda tai päivittää yrityksesi strategian
 • konseptoida tai tuotteistaa uutta palvelua
 • pysähtyä pohtimaan yrityksesi nykytilannetta ja mahdollista uutta suuntaa
 • suunnitella markkinointia
 • tehdä somejulkaisuja “varastoon”
 • käydä läpi palveluitasi ja niiden hinnoittelua
 • suunnitella nettisivu-uudistusta
 • päivittää brändikäsikirjaa
 • tehdä opiskelutehtäviä tai päättötyötä
 • tai edistää jotakin muuta projektia, jolle arjessa ei löydy riittävästi aikaa tai tilaa
 • ottaa aikaa myös omalle hyvinvoinnillesi

Tule oppimaan viisaampia työskentelytapojaa, viemään yritystoimintaasi eteenpäin ja nauttimaan Aikaansaamisen retriittiin™ Hiekkaharjun kartanoon!

Työskentelet rauhassa, sparraat vertaisten kanssa

Ohjaajanasi toimii työnohjaaja & tuotekehittäjä-
mestari
Rentoudut täysihoidossa upeassa kartanossa

Aikaansaamisen retriitti™ on tilaisuus, jossa saat keskittyä edistämään valitsemaasi projektia tai teemaa kahden vuorokauden ajan siten, ettei sinun tarvitse huolehtia mistään muusta. Luot omat tavoitteesi ja työskentelysuunnitelmasi oman työn johtamisen ja ajanhallinnan valmentajan avulla. Tutustut toisiin yrittäjiin ja pääsette myös sparraamaan toinen toisianne. Olet myös tervetullut retriittiin, mikäli vasta mietit oman yritystoiminnan aloittamista. Päivien ohjelma on suunniteltu siten, että se tukee sekä palautumista että hyvän työskentelyvireen ylläpitoa. Saat työkaluja ja keinoja oman työsi johtamiseen. Pääset vahvistamaan tietoisuustaitojasi ohjattujen keho- ja tunnetietoisuusharjoitteiden avulla ja rentoutumaan löylyissä ja porealtaassa. Sinulla on myös mahdollisuus kokeilla Neurosonic-rentoutushoitoa. Halutessasi voit jättää puhelimesi parkkiin työskentelyn tai yöunien ajaksi.

Koko retriitin ajan voit vapaasti valita, mihin aktiviteetteihin haluat osallistua. Ensimmäinen ilta, on varattu orientaatioon sekä rentoutumiseen yhteisen tutustumisen, mindfulnessin, illallisen sekä saunan ja porealtaan merkeissä. Majoittuminen tapahtuu klo 17 alkaen ja yhteinen ohjelma alkaa klo 18. Kimppakyyti Hankasalmen rautatieasemalta on mahdollinen kauempaa tuleville.

Poreet kutsuvat rentoutumaan.


Toinen päivä on työskentelypäivä. Ohjelma sisältää aamiaisen ja päivään virittävän harjoiutuksen jälkeen itsenäistä työskentelyä sekä vertaissparraushetkiä. Välillä nautimme maittavasta lounaasta ja herkullisista päiväkahveista. Ennen illallista summaamme yhdessä menneen päivän tapahtumia ja irtaannumme työmoodista tietoisen läsnäolon avulla. Myös toisena iltana on mahdollisuus saunomiseen ja porealtaassa palautumiseen.

Inspiroivat tilat ruokkivat luovuutta.


Kolmantena päivänä päätämme retriitin. Aamu aloitetaan yhteisellä mindfulness-harjoituksella ja upealla brunssilla, jonka jälkeen on vielä aikaa itsenäiseen työskentelyyn ja omaan sekä yhteiseen reflektointiin ja päiväkahveihin. Kotimatkalle lähdemme kello 14, ja kimppakyyti Hankasalmen rautatieasemalle lähtee.

Aikaansaamisen retriitti on tarkoitettu sinulle, joka kaipaat työkaluja aikaansaamiseen ja itsesi johtamiseen, puhtia liiketoimintasi kehittämiseen sekä rentoutta, rauhaa ja palautumista itsellesi. Olet ehkä halunnut kokeilla retriittiä, mutta et ole löytänyt itsellesi sopivaa, ja sinulla on toisaalta halu kehittää yrityksesi toimintaa, mutta jostain syystä työskentely ei etene.

Retriitti on myös hyvä mahdollisuus tulla edistämään yhteisprojektia kollegan tai yrittäjäystävän kanssa!

Ohjaaja

Kuva: Fanny Saarelainen

Olen Hämäläisen Anne, Metsolannen yrittäjä ja erityisesti yrittäjien työnohjaaja ja kehittäjätyökaveri. Olen saanut auttaa jo yli sataa yrittäjää kohti niin henkisesti, taloudellisesti kuin ajankäytöllisestikin kannattavampaa yrittäjyyttä. Yksi tärkeä osa-alue työssäni on oman työn johtamisen ja ajanhallinnan teemat. Sen vuoksi retriitillä harjoitellaan työskentelyn tapoja, jotka helpottavat keskittymistä ja aikaansaamista.

Työssäni minulle on tärkeää se, että asiakkaani pääsevät rakentamaan omannäköistä arkeaan ja yrittäjyyttään. Sytyn eniten siitä, kun näen toisten oivaltavan ja onnistuvan. Olen pitänyt oman yritykseni kehityspäiviä yksin hotelleissa, mutta niistä tuntui puuttuvan jotakin. Sen vuoksi loin retriittikonseptin, jossa voit saapua valmiiseen pöytään, keskittyä rauhassa yrityksesi kehittämiseen ja tehdä sen kuitenkin niin, että saat myös tukea hyvinvoinnistasi huolehditaan.

Koulutukseltani olen työnohjaaja STOry, tuotekehittäjä, sosionomi YAMK, yrittäjä ja ammatillinen opettaja sekä tunne- ja kehotietoisuusharjoitusten Fragile-kouluttaja. Tällä hetkellä opiskelen tulevaisuuden liiketoiminnan johtamista (tradenomi YAMK). Suomen Yrittäjien Mestarikiltaneuvosto on myöntänyt minulle tuotekehittäjämestarin tunnustuksen brändäykseen, tuotteistamiseen ja palvelumuotoiluun liittyen.

Olen tukenasi koko retriitin ajan. Lisää minusta voit lukea täältä.

Nauti kartanon tunnelmasta luonnon syleilyssä

Kartano tarjoaa täydelliset puitteet retriitille.

Aikaansaamisen retriitti pidetään Suomein kaunein koti -ohjelmastakin tutussa Hiekkaharjun kartanossa Konnevedellä. Jokaiselle retriitin osallistujalle (max. 12 henkilöä) on varattuna oma uniikki huone, joten saat nauttia retriitistä ilman, että sinun tarvitsee jakaa huonetta kenenkään kanssa. Kartano on jo ikäneito, joten omia toiletteja huoneissa ole, vaan ne löytyvät käytävältä huoneiden välittömästä läheisyydestä. Huoneessa sinua odottaa oma kylpytakki.

Sinulle on varattu täysin oma huone retriitin ajaksi.

Talon upeat puitteet, Katjan rakkaudella valmistamat ateriat sekä sauna ja poreallas molempina iltoina sekä irrottavat arjesta että luovat varmasti tilaa luovuudelle. Ruoat valmistetaan itse leivästä lähtien ja niissä hyödynnetään sekä paikallisuutta että vuoden kiertokulkua raaka-aineissa.

Kartanon osoite on Hiekkaharjuntie 10, 44300 Konnevesi.

Koska kartano sijaitsee maalaismaisemissa, talossa käytössäsi on maltillisella nopeudella toimiva Wi-fi, mutta mikäli tarvitset nopeampaa internet-yhteyttä, suosittelemme oman mobiiliverkon jakamista tietokoneeseen. Esimerkiksi minkään suuren videoiden nettiinlatausprojektin kanssa retriittiin ei kuitenkaan ole mielekästä tulla.

Olen valinnut Hiekkaharjun kartanon meille retriitin paikaksi siksi, että siinä yhdistyvät vanhan kartanon tunnelma ripaukseen upeaa luksusta. Kartano on varattu vain meille koko retriitin ajaksi, joten rauha ryhmällemme on taattu. On hienoa päästä tekemään tällaista yrittäjäyhteistyötä.

Olisiko tämä sinun huoneesi?

Ohjelma

PÄIVÄ 1, torstai 12.10.
17 Saapuminen ja majoittuminen (saavuthan paikalle klo 18 mennessä!)
18 Tervetuloa: smoothiet, retriitti-info, tutustuminen, oman työskentelysuunnitelman laatiminen ja ohjattu tunne- ja kehotietoisuusharjoitus
19 Illallinen
20 Sauna ja poreallas

PÄIVÄ 2, perjantai 13.10.
9 Aamiainen
9.45 Aloitus: päivään virittävä mindfulness-harjoitus
10 Itsenäinen työskentely
12.30 Vertaissparraus
13 Lounas
14 Itsenäinen työskentely
16 Päiväkahvi ja vireystilaa ylläpitävä tunne- ja kehotietoisuusharjoitus
16.30 Itsenäinen työskentely
18 Vertaissparraus, päivän yhteenveto ja ohjattu harjoitus työmoodista irti päästämiseen
19 Illallinen
20 Sauna ja poreallas

PÄIVÄ 3 lauantai 14.10.
9.30 Lempeä tietoisuusharjoitus päivän aloitukseen
10 Brunssi
11 Itsenäinen työskentely
13 Huoneiden luovutus, yhteinen reflektio ja päiväkahvit
14 Kotimatkalle

Koko retriitin ohjelma ja täysihoito 2 vrk 399 € + alv.

Hinta sisältää ohjauksen ja työskentelyn tukimateriaalin, majoituksen, ruokailut, saunan ja porealtaan sekä Neurosonic-hoidon. Saat laskun sähköpostitse tai verkkolaskuna kahdessa osassa (varausmaksu+loppusumma). Loppusumma maksetaan retriitin viimeiseen päivään mennessä (pakettimatkalaki). Retriitti on yrittäjälle verovähennyskelpoinen koulutus.

Retriitin hinta on 399 € + alv. Mikäli sairastut, etkä pääse tulemaan, palautetaan maksu sinulle lääkärintodistusta vastaan. Hintaan ei kuulu vakuutusta, joten huolehdithan että sinulla on esim. sopiva matkavakuutus.

Seuraava retriitti järjestetään 12.-14.10.2023.

Mikäli haluat tulla mukaan seuraavalle lepoa, lempeyttä ja ennen kaikkea aikaansaamisen taikaa sisältävälle retriitille – täytä alla oleva lomake tai ota yhteyttä sähköpostitse anne@metsolanne.fi!

Haluan mukaan!

Tämän sivun kuvat: Hiekkaharjun kartano