Kehittäjätyökaveri™

Suunnitteletko projektia tai onko yrityksessäsi jokin ihmisiin tai työn arjen kehittämiseen liittyvä osa-alue, jossa ammattitaitoisesta kumppanista voisi olla hyötyä ja lisäarvoa? Kaipaatpa pientä suunnittelu- tai sparrausapua, jotakuta jakamaan työmäärää tai osaavaa kumppania laajemman hankkeen toteuttajaksi, on Kehittäjätyökaveri™ sinua ja yritystäsi varten. Palvelu sopii niin PK-yritykselle kuin yksinyrittäjällekin. Kehittäjätyökaveri on ulkopuolinen osaaja, muttei toimi yrityksenne ulkopuolella. Tulen yritykseenne sitoutuneeksi ja eteenpäin vieväksi työkaveriksi ennalta sovitun tavoitteellisen prosessin ajaksi.

Kehittäjätyökaveri PK-yritykselle

Kehittäjätyökaveri sopii teille, mikäli haluatte olla askeleen edellä kilpailijoitanne.

Autan teitä vastaamaan etulinjassa seuraaviin tunnistettuihin megatrendeihin (Sitra 2023):
– Jatkuva osaamisen kehittäminen korostuu
– Työpoissaolojen ja työkyvyttömyyden taustalla vaikuttavat yhä useammin mielenterveydelliset syyt
– Toimeentulokeskeinen käsitys yksilön hyvinvoinnista laajenee ja sen rinnalla koetun, elämänlaatuun liittyvän hyvinvoinnin merkitys kasvaa
– Työ ja osaamistarpeet uudistuvat
– Työelämän kohtaanto-ongelmat lisääntyvät ja osaavaa työvoimaa on vaikeampi löytää
– Yritysvastuu laajenee ja yrityksiltä edellytetään vastuunkantoa ja läpinäkyvyyttä
– Etä- ja hybridityö muuttavat työmarkkinoita

Ne yritykset, jotka pystyvät huomioimaan ja ennakoimaan toiminnassaan nämä kulmat, rakentavat kestävää kasvua. Ihmisiin panostaminen on avain menestykseen. Se tekee teistä alanne kiinnostavimman työnantajan.

Esimerkkejä projekteista, joissa kehittäjätyökaveri on avuksi:

 • Työyhteisön yhteishengen vahvistaminen 
 • Sisäisen viestinnän, palautteen ja vuorovaikutuksen kehittäminen
 • Vahvuuksien ja osaamistarpeiden kartoittaminen ja osaamisen kehittämissuunnitelma
 • Työntekijätyytyväisyyden ja työnantajabrändin kehittäminen
 • Kehityskeskustelujen parantaminen
 • Ihmisten johtamisen kehittäminen
 • Työntekijöiden ideoiden kerääminen ja hyödyntäminen kehittämistyössä
 • Arvo- ja strategiakeskustelut – miten arvot ja strategia näkyvät jokaisen työssä?
 • Työnkuvien selkeyttäminen
 • Työn arjen sujuvoittaminen ja työn hukan vähentäminen

Luoksenne saapuu:
– Helposti lähestyttävä, tarkkanäköinen, kyselevä, kuunteleva, keskusteleva, luotettava ja yhteisöllisyyttä rakentava vaativan ihmissuhdetyön ammattilainen.
– Ratkaisukeskeinen ja innovatiivinen tulevaisuuden liiketoiminnan kehittäjä, jolla on työkalupakissaan tuoretta näyttöön perustuva tietoa sekä menetelmiä ja työkaluja projektinne tulokselliseen toteuttamiseen niin livenä kuin etänäkin.
– Erikokoisia projekteja tuloksekkaasti maaliin vienyt kunnianhimoinen ja yrittäjämäisesti työskentelevä projektikonkari, jonka tavoitteena on onnistua yhdessä kanssanne.

Miksi hyödyntää kehittäjätyökaveria?

 • Kohdennettua resurssia työhön, joka muuten saattaisi jäädä tekemättä
 • Uusia näkökulmia ja täydentävää osaamista yritykseenne
 • Kustannustehokkuus ja ketteryys: ei kalliita rekryprosesseja tai suuria konsulttikoneistoja
 • Myös työntekijöiden on helppo osallistua prosesseihin, jolloin saadaan yrityksessä oleva hiljainen tieto ja potentiaali käyttöön

Palaute

“Ennen työtapojen kehittämisprosessin alkua olimme tiimi, joka mm. teki töitä myös ruokatauolla ja etsi selkeitä käytäntöjä tehokkaaseen työskentelyyn”. Olimme ammattitaitoinen joukkue, joka ei kuitenkaan osannut tuoda osaamistaan tarpeeksi vahvasti esille. Prosessin aikana pysähdyimme oikeasti tärkeiden asioiden äärelle ja miettimään sitä, miten voisimme tehdä niitä paremmin. Loimme yhteisiä tavoitteita ja pääsimme niihin nopeammin kuin olimme ajatelleetkaan. rosessin aikana loimme tiimiämme eteenpäin vieviä rutiineja ja opimme henkilökohtaisia palautumisen keinoja, jotka lisäävät jokaisen voimavaroja arjessa.

Saimme myös uskoa omaan tekemiseemme, itseemme ja asiantuntijuuteemme. Tiimillämme oli jo ennen kehittämisprosessia hyvä ilmapiiri, mutta koulutus hitsasi meitä tiiviimmin yhteen. Nyt meillä on selkeät käytännöt ja kirkas yhteinen suunta, jota kohti kuljemme. Suosittelemme Annen lämpimästi!” 


– Asiakaspalaute, Tapahtumatoimisto Evenda Oy

Sovitaan puolen tunnin puhelu ja katsotaan, olisiko minusta teille Kehittämistyökaveriksi! Voit soittaa 040 753 7520, laittaa sähköpostia anne@metsolanne.fi tai täyttää yhteydenottolomakkeen.

Kehittäjätyökaveri yksinyrittäjälle

Taloudellisesti, henkisesti ja ajankäytöllisesti kannattavampaa liiketoimintaa yksinyrittäjälle kehittäjäkaverin avulla!

Kehittäjätyökaveri-palvelu taipuu hyvin myös yksinyrittäjän työkaveriksi. Harvalla yksinyrittäjällä on mahdollisuutta käyttää 5 000 – 15 000 euroa esimerkiksi strategiaprosesseihin, jollaisia erilaiset konsulttiyritykset tarjoavat. Kaiken tiedon itse etsiminen ja kehittäminen ilman ulkopuolista peiliä puolestaan vievät kohtuuttoman paljon aikaa, ja oma ajatus alkaa helposti kiertämään kehää. Monet markkinoilla olevat yritysvalmennukset puolestaan lupaavat sinulle jonkin “valmiin ja varman mallin menestykseen”. Liian usein tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että sinun tulee työskennellä enemmän, venyttää rajojasi ja tinkiä hyvinvoinnistasi. Valmiit mallit ovat aniharvoin vietävissä suoraan omaan arkeen ja yrittäjyyteen. Se, mikä on toiminut omakohtaisesti jollakulla toisella, ei välttämättä toimi sinun yrityksessäsi. 

Siksi tarvitaan näyttöön perustuvaa tietoa ja monenlaisia työkaluja, jotka minä tuon mukanani yritykseesi. Sinä puolestaan olet oman tilanteesi ja yrityksesi asiantuntija. Yrityksesi kehittämistyökaverina minulle on tärkeää se, että etenet kohti tavoitteitasi sinulle sopivin askelin ja voimavarojasi vaalien. Kehittämisprosessi räätälöidään tarpeitasi ja budjettiasi vastaavaksi ja prosessiin käytetään riittävästi aikaa. En lupaa oikopolkuja tai pikareittejä, vaan kestävää kasvua ja arvojesi mukaista yrittäjyyttä ja menestystä. 

Yksinyrittäjän kehittämistyökaveriprojekteja:

 • Oman osaamisen tai uuden palvelun tuotteistaminen
 • Myynnin ja asiakkuuksien kehittäminen – realistinen suunnitelma ja askeleet käytäntöön
 • Brändikäsikirja ja markkinoinnin pohjasuunnitelma
 • Asiakaslähtöinen palvelumuotoiluprosessi
 • Palauteprosessien kehittäminen
 • Strategian luominen
 • Palveluvalikoiman ja kannattavuuden kehittäminen
 • Ajankäytön hallinnan kehittäminen

Palaute

“Sain muutaman tapaamiskerran kehittämiskokonaisuudesta selkeyttä uuden yritykseni perustamiseen ja siihen liittyviin teemoihin. Konkreettinen apu oli palvelujen jäsentäminen ja “lajittelu”, joka helpotti tuotekorttien laatimista. Pienet kotitehtävät herättelivät ajatuksia mukavasti ja toisaalta pystyn jatkamaan niitä omassa tahdissa varsinaisen prosessin jälkeen. Sain myös lisää varmuutta siihen, että osaan ajatella jo oikeita asioita, niiden jakaminen Annen kanssa oli äärimmäisen tärkeää. Suosittelisin palvelua muillekin yritystä perustaville/miettiville ja alkuvaiheen yrittäjille. Yrityskehittäjänä Anne on lempeä, selkeä, innostava ja kannustava. Kiitos yhteisistä hetkistä!

– Katja Manninen, Sylimetsä

Laita viestiä anne@metsolanne.fi tai soita 0407537520 niin jutellaan, olisiko minusta sinulle apua!