Työnohjaus

Työnohjaus on prosessi, jossa pysähdytään säännöllisesti tutkimaan ja kehittämään työtä sekä ammatti-identiteettiä. Se lisää työn selkeyttä, vahvistaa voimavaroja ja ehkäisee stressiä ja uupumusta.

Sekä suomalaiset että kansainväliset tutkimukset osoittavat, että työnohjaus

– pienentää sairauslomakustannuksia
– parantaa työn laatua ja
– sujuvoittaa työn tekemistä sekä prosesseja.

Työnohjaus on työhön liittyvien ajatusten, tunteiden ja kysymysten tutkimista ja peilaamista, joka tapahtuu yhdessä koulutetun työnohjaajan kanssa. Työnohjaus on puolesta useaan vuoteen kestävä tavoitteellinen prosessi. Tarjoan työnohjausta sekä yksilöille että ryhmille.

Oma lähestymistapani työnohjaukseen on lempeän ratkaisu- ja voimavarakeskeinen: “ei korjata sitä, mikä ei ole rikki, vahvistetaan sitä, mikä toimii, ja jos jokin ei toimi, tehdään jotain toisin.” Uskon pitkäjänteiseen tekemiseen ja yhdessä oppimiseen. Valmennuksellinen tapani työnohjata pohjaa sosiokonstruktivismiin, dialogiseen muutospedagogiikkaan sekä tekemällä oppimisen pedagogiikkaan. Asiakkaani kiittävät minua erityisesti siitä, että tunteiden ja ajatusten purkamisen lisäksi työnohjauksista tarttuu mukaan aina myös jotain konkreettista.

Lisää työnohjauksesta voit lukea Suomen Työnohjaajat STOry:n sivuilta.

Työnohjaus yksilöille

Tarjoan yksilöohjausta eri alojen yrittäjille, esihenkilöille sekä työntekijöille

Asioita, joita työnohjausasiakkaani ohjauksissa pohtivat ja joihin etsivät ratkaisuja ovat mm.:
– Oman työn arvostus
– Ammatti-, johtaja- / yrittäjäidentiteetin reflektointi
– Työn rajaaminen ja priorisointi
– Työprosessien sujuvoittaminen
– Hinnoittelu
– Vaikeat asiakastilanteet
– Verkostoitumissuunnitelma
– Työssä jaksaminen vaikeassa elämäntilanteessa
– Somejumin aukaiseminen
– Selittämättömän ja vellovan ahdistuksen ratkominen
– Palautteen antaminen
– Työn ja lapsiperhearjen yhdistäminen
– Keskittymiskyvyn elvyttäminen
– Työilon ja motivaation löytäminen

Pidämme työnohjaustapaamisen joko puhelimitse tai kasvotusten noin kerran kuukaudessa. Voin tulla luoksesi tai sinä minun luokseni joko meille Metsolaan tai Crazy Townille Jyväskylän keskustaan. Työnohjaus on panostus sekä työhösi että omaan hyvinvointiisi. 

Yksilötyönohjauksen hinta on 159 € + alv / 60 min + mahdolliset matkakulut.

Hintaan lisätään mahdolliset matkakulut Hankasalmelta (0,53 € + alv 24 % / km). Matkakulut Hankasalmen alueella sekä Jyväskylän Crazy Townilla sisältyvät hintaan.

Yksilötyönohjauspaikat ovat tällä hetkellä täynnä, voit tiedustella vapautuvia paikkoja minulta 040 753 7520 tai anne@metsolanne.fi!

Palautteita

Tapaamisemme tapahtuvat puhelimitse muutaman viikon välein. Työskentely Annen kanssa on ollut ensihetkistä mutkatonta. Olen yksinyrittäjä, somevaikuttaja ja teen myös freelancerina toimittajan ja sisällöntuottajan töitä. Työni on hajanaista ja toisinaan myös yksinäistä. Anne on osannut vapauttaa minussa voimavaroja, joita en tiennyt olevan. Kun minä pidän jotain ominaisuuttani vikana, Anne näkee siinä mahdollisuuden. Olen niin perfektionismiin kuin vitkasteluunkin taipuvainen ihminen. Annen kanssa on ollut hienoa käydä läpi niin sitä, että millaisena näen itseni ja toisaalta niitä asioita, joissa voisin kehittyä.

Voin täysin varauksetta suositella Annea jokaiselle, joka kaipaa työminänsä kehittämiseen sparraajaa ja ihmistä, joka ymmärtää senkin, että muutos ei aina ole nopeaa. Anne ei ole työnohjaajana pelkkä tsemppipuheiden pitäjä. Häneltä saa myös käytännön vinkkejä ja aivan oikeasti asialleen omistautuvan ihmisen rinnalleen kulkemaan.


Marjut Ollila, Simppeli sormiruokakeittiö

 “Muuttuvassa työtilanteessa työnohjauksella oli ratkaiseva merkitys.”

– Asiakaspalaute

“Anne on ollut yksi isoimmista tekijöistä, joiden avulla olen saanut oman kalenterini ja sen sisällön yrittäjänä hallintaan. Lempeästi, todellisia tarpeitani kuunnellen sekä oikeita oivalluksia löytäen on työnohjaukset toteutettu etänä onnistuneesti. Olemme Annen kanssa haaveilleet suuria, keskittyneet tarkkoihin aikatauluihin ja projekteihin sekä tutkineet työarvojani. On ihanaa, ettei minulla tarvitse olla mitään isoja suunnitelmia valmiina ennen tapaamista ja työnohjauksen ilmapiiri on rento ja salliva. Olen ymmärtänyt mitä, miten ja miksi haluan tehdä työni suhteen uuden arjen keskellä.

Annella on uskomaton taito kuunnella ja löytää ratkaisut oman pääni sisällä myllertäviin pyörremyrskyihin työn suhteen. Voisin sanoa, että Anne on laittanut kalenterini järjestykseen ja saanut työn teostani tuottavampaa. Nyt vapaa-aikaa on enemmän ja keskityn töitä tehdessä oikeisiin asioihin. En päästä Annea enää minnekään viereltäni”

Annakaisa, Fysioterapia- ja valmennusalan yrittäjä, pienten lasten äiti

Milloin yrittäjä tarvitsee työnohjaajan? Lue täältä!

Työnohjaus ryhmille

Ryhmätyönohjaus on vaikuttava ja kustannustehokas tapa lisätä työn hallintaa ja työkykyä sekä saattaa ihmiset työskentelemään yhdessä paremmin yhteisten tavoitteiden eteen.

Työnohjaukseen käytetty työaika on vain 1-2 % vuodessa, mutta vaikutukset näkyvät jokapäiväisessä työn arjessa.

– Prosessin kesto alkaen 6 kk
– Tapaamiset 2-5 viikon välein
– Tapaamisen kesto 90 min
– Tapahtuu työpaikallanne, Metsolassa Hankasalmella, Jyväskylän Crazy Townilla tai etänä
– Yksi ryhmätyönohjauskerta maksaa vähemmän kuin yksi työntekijän sairauslomapäivä.
– Käytän menetelminä keskustelua ja toiveidenne mukaan myös toiminnallisia menetelmiä.
– Työnohjaajana luotan ryhmään ja siinä olemassa olevaan osaamiseen.

Ryhmätyönohjauksen hinta on alkaen 349 € + alv 24 % / 90 min

Hintaan lisätään mahdolliset matkakulut Hankasalmelta (0,53 € + alv 24 % / km). Matkakulut Hankasalmen alueella sekä Jyväskylän Crazy Townilla sisältyvät hintaan. Ohjaus onnistuu myös etäyhteyksin.

Varaa maksuton työnohjaustarpeen kartoitus!

Palautteita

“Kysymyksesi ovat eteenpäin vieviä ja kohtaat meidät empaattisesti sekä lämmöllä. Kanssasi on ollut helppo keskustella ensimmäisestä kerrasta lähtien ja työnohjauksiin tulee mielellään.”

“Hyvä yhteys heti ensimmäisestä tapaamisesta lähtien. Annen rauhallinen ja ammattimainen tyyli työnohjata toi ohjauskertoihin syvyyttä.”

“Sain jakaa työtiimini kanssa ajatuksia sekä tuntemuksia työstä. Tulin kuulluksi ja sain vahvistusta ajatuksilleni/kokemuksilleni.”

“Tiimin yhteishenki on vahvistunut työnohjauksen myötä.”

“Annella on hyvin ihmisläheinen ja lempeä tapa kohdata ihmisiä ja se välittyy jopa etäyhteyksin! Emme ole ikinä tavanneet face-to-face, mutta Anne osaa välittää itsestään hyvin läheisen ja lämpimän tunteen ja itselläni oli turvallinen olo puhua vaikeammistakin asioista. Pystyin Annen ohjauksessa avautumaan, vaikka olen uusi työntekijä ja vielä vieraantuntuisessa työyhteisössä. Kun tarkastelen Annea verrattuna edeltäviin työnohjaajiin, niin Anne on ehdottomasti kaikista paras. Pidin myös siitä, että Annella oli mietittynä valmiiksi runkoa ja menetelmiä työnohjaussessioihin, mutta niistä ei pidetty kiinni kynsin ja hampain. Eli joustavuutta ja tilanteeseen sopeutumisen taitoa löytyy. Annella löytyi myös osuvia havaintoja sekä kykyä luoda aiheista yhteyksiä myös tutkittuun tietoon.”

Olen Suomen työnohjaajat ry:n jäsen.