Työnohjaus

Työnohjaus

Työnohjaus on työhön liittyvien ajatusten, tunteiden ja kysymysten tutkimista ja peilaamista, joka tapahtuu yhdessä koulutetun työnohjaajan kanssa. Se on muutamasta tapaamiskerrasta useaan vuoteen kestävä tavoitteellinen prosessi. Toisin sanoen, työnohjauksessa pääset muun muassa kehittämään ammatti-identiteettiäsi, tuulettamaan tunteitasi ja sujuvoittamaan työn tekemisen tapojasi. Lisää työnohjauksesta voit lukea Suomen Työnohjaajat STOry:n sivuilta.

Olen tullut tutuksi erityisesti yrittäjien ja somevaikuttajien sekä nuoriso- ja sosiaalialan työnohjaajana, mutta ohjaan mielelläni juuri sinua, oli alasi tai työnkuvasi millainen tahansa. Teen myös ryhmätyönohjausta, siitä voit lukea lisää Yhteisöille-sivulta!

Tapaamisemme tapahtuvat puhelimitse muutaman viikon välein. Työskentely Annen kanssa on ollut ensihetkistä mutkatonta. Olen yksinyrittäjä, somevaikuttaja ja teen myös freelancerina toimittajan ja sisällöntuottajan töitä. Työni on hajanaista ja toisinaan myös yksinäistä. Anne on osannut vapauttaa minussa voimavaroja, joita en tiennyt olevan. Kun minä pidän jotain ominaisuuttani vikana, Anne näkee siinä mahdollisuuden. Olen niin perfektionismiin kuin vitkasteluunkin taipuvainen ihminen. Annen kanssa on ollut hienoa käydä läpi niin sitä, että millaisena näen itseni ja toisaalta niitä asioita, joissa voisin kehittyä.

Voin täysin varauksetta suositella Annea jokaiselle, joka kaipaa työminänsä kehittämiseen sparraajaa ja ihmistä, joka ymmärtää senkin, että muutos ei aina ole nopeaa. Anne ei ole työnohjaajana pelkkä tsemppipuheiden pitäjä. Häneltä saa myös käytännön vinkkejä ja aivan oikeasti asialleen omistautuvan ihmisen rinnalleen kulkemaan.


MARJUT OLLILA, SIMPPELI SORMIRUOKAKEITTIÖ

Lähestymistapani työnohjaukseen on lempeän ratkaisu- ja voimavarakeskeinen: 
“ei korjata sitä, mikä ei ole rikki, vahvistetaan sitä, mikä toimii, ja jos jokin ei toimi, tehdään jotain toisin.” Minulla ei ole valmiita vastauksia eikä ratkaisuja, mutta olen hyvä kysymään oikeita kysymyksiä. En tarjoa pikaratkaisuja tai oikoteitä. Uskon pitkäjänteiseen tekemiseen ja yhdessä oppimiseen. Työnohjaus lähtee aina sinun tarpeistasi, ja on useamman tapaamiskerran kokemuksellinen oppimisprosessi.

Asioita, joita työnohjausasiakkaani ohjauksissa pohtivat ja etsivät ratkaisuja ovat mm.:
– Oman työn arvostus ja ammatti-identiteetin reflektointi
– Tavoitteiden asettaminen
– Työn rajaaminen ja priorisointi
– Hinnoittelu
– Vaikea asiakastilanne
– Verkostoitumissuunnitelma
– Työssä jaksaminen vaikeassa elämäntilanteessa
– Somejumin aukaiseminen
– Selittämättömän ja vellovan ahdistuksen ratkominen
– Palautteen antaminen
– Työn ja lapsiperhearjen yhdistäminen
– Keskittymiskyvyn elvyttäminen
– Vahvuuksien käyttöönotto
– Työilon ja motivaation etsiminen

Pidämme työnohjaustapaamisen (60/90 min) joko puhelimitse tai kasvotusten noin kerran kuukaudessa. Voin tulla luoksesi tai sinä minun luokseni joko meille Metsolaan tai Crazy Townille Jyväskylän keskustaan. Työnohjaus on panostus sekä työhösi että omaan hyvinvointiisi. Voit varata ajan maksuttomaan työnohjaustarpeen kartoitukseen laittamalla minulle viestiä. Tutustutaan ja katsotaan yhdessä, olisiko työnohjauksesta sinulle hyötyä!

Yksilötyönohjauksen hinta:
60 min: 119 € + alv 24 %
90 min: 159 € + alv 24 %
(+matkakulut 0,50 € + alv 24 % / km). Matkat Hankasalmen alueella sisältyvät hintaan.

“Anne on ollut yksi isoimmista tekijöistä, joiden avulla olen saanut oman kalenterini ja sen sisällön yrittäjänä hallintaan. Lempeästi, todellisia tarpeitani kuunnellen sekä oikeita oivalluksia löytäen on työnohjaukset toteutettu etänä onnistuneesti. Olemme Annen kanssa haaveilleet suuria, keskittyneet tarkkoihin aikatauluihin ja projekteihin sekä tutkineet työarvojani. On ihanaa, ettei minulla tarvitse olla mitään isoja suunnitelmia valmiina ennen tapaamista ja työnohjauksen ilmapiiri on rento ja salliva. Olen ymmärtänyt mitä, miten ja miksi haluan tehdä työni suhteen uuden arjen keskellä.

Annella on uskomaton taito kuunnella ja löytää ratkaisut oman pääni sisällä myllertäviin pyörremyrskyihin työn suhteen. Voisin sanoa, että Anne on laittanut kalenterini järjestykseen ja saanut työn teostani tuottavampaa. Nyt vapaa-aikaa on enemmän ja keskityn töitä tehdessä oikeisiin asioihin. En päästä Annea enää minnekään viereltäni”

Annakaisa, 30, Fysioterapia- ja valmennusalan yrittäjä,
pienen lapsen äiti

Milloin yrittäjä tarvitsee työnohjaajan? Lue täältä!

Työnohjaaja Anne Hämäläinen, Metsolanne
Työnohjaus voi tapahtua myös etäyhteyksin. Kuva: Fanny Saarelainen