Työnohjaus

Työnohjaus on työhön liittyvien ajatusten, tunteiden ja kysymysten tutkimista ja peilaamista, joka tapahtuu yhdessä koulutetun työnohjaajan kanssa. Se on muutamasta tapaamiskerrasta useaan vuoteen kestävä tavoitteellinen prosessi. Toisin sanoen, työnohjauksessa pääset muun muassa tutkimaan työsi sisältöä, tuulettamaan tunteitasi, reflektoimaan ammatti-/yrittäjäidentiteettiäsi sekä vapauttamaan luovuuttasi.

Ohjaan eri alojen yrittäjiä, esihenkilöitä sekä asiantuntija-, ohjaus- ja opetustyötä tekeviä ihmisiä. Lisää työnohjauksesta voit lukea Suomen Työnohjaajat STOry:n sivuilta.

Tapaamisemme tapahtuvat puhelimitse muutaman viikon välein. Työskentely Annen kanssa on ollut ensihetkistä mutkatonta. Olen yksinyrittäjä, somevaikuttaja ja teen myös freelancerina toimittajan ja sisällöntuottajan töitä. Työni on hajanaista ja toisinaan myös yksinäistä. Anne on osannut vapauttaa minussa voimavaroja, joita en tiennyt olevan. Kun minä pidän jotain ominaisuuttani vikana, Anne näkee siinä mahdollisuuden. Olen niin perfektionismiin kuin vitkasteluunkin taipuvainen ihminen. Annen kanssa on ollut hienoa käydä läpi niin sitä, että millaisena näen itseni ja toisaalta niitä asioita, joissa voisin kehittyä.

Voin täysin varauksetta suositella Annea jokaiselle, joka kaipaa työminänsä kehittämiseen sparraajaa ja ihmistä, joka ymmärtää senkin, että muutos ei aina ole nopeaa. Anne ei ole työnohjaajana pelkkä tsemppipuheiden pitäjä. Häneltä saa myös käytännön vinkkejä ja aivan oikeasti asialleen omistautuvan ihmisen rinnalleen kulkemaan.


MARJUT OLLILA, SIMPPELI SORMIRUOKAKEITTIÖ

Lähestymistapani työnohjaukseen on lempeän ratkaisu- ja voimavarakeskeinen: 
“ei korjata sitä, mikä ei ole rikki, vahvistetaan sitä, mikä toimii, ja jos jokin ei toimi, tehdään jotain toisin.” Minulla ei ole valmiita vastauksia eikä ratkaisuja, mutta olen hyvä kysymään oikeita kysymyksiä. En tarjoa pikaratkaisuja tai oikoteitä. Uskon pitkäjänteiseen tekemiseen ja yhdessä oppimiseen. Työnohjaus lähtee aina sinun tarpeistasi, ja on useamman tapaamiskerran kokemuksellinen oppimisprosessi.

Asioita, joita työnohjausasiakkaani ohjauksissa pohtivat ja etsivät ratkaisuja ovat mm.:
– Oman työn arvostus ja ammatti-identiteetin reflektointi
– Tavoitteiden asettaminen
– Työn rajaaminen ja priorisointi
– Hinnoittelu
– Vaikea asiakastilanne
– Verkostoitumissuunnitelma
– Työssä jaksaminen vaikeassa elämäntilanteessa
– Somejumin aukaiseminen
– Selittämättömän ja vellovan ahdistuksen ratkominen
– Palautteen antaminen
– Työn ja lapsiperhearjen yhdistäminen
– Keskittymiskyvyn elvyttäminen
– Vahvuuksien käyttöönotto
– Työilon ja motivaation etsiminen

Pidämme työnohjaustapaamisen joko puhelimitse tai kasvotusten noin kerran kuukaudessa. Voin tulla luoksesi tai sinä minun luokseni joko meille Metsolaan tai Crazy Townille Jyväskylän keskustaan. Työnohjaus on panostus sekä työhösi että omaan hyvinvointiisi. Voit varata ajan maksuttomaan työnohjaustarpeen kartoitukseen laittamalla minulle viestiä. Tutustutaan ja katsotaan yhdessä, olisiko työnohjauksesta sinulle hyötyä!

Varaa aika maksuttomaan työnohjaustarpeen kartoitukseen!

“Työnohjaustapaaminen on ollut joka kerta iloinen ja odotetettu merkintä kalenterissa! Tapaamiseen tullessa on voinut olla mielessä jokin kysymys, johon olen kaivannut apua joko pohdintoihin tai ihan konkreettisia neuvoja. Kummin vain, työnohjaukseen tullessa on aina ollut luottavainen olo siitä, että asiat ratkeavat tai ainakin menevät eteenpäin tapaamisen aikana. Olen saanut apua aivan erityisesti oman kalenterin organisointiin. On niin helpottava tunne, kun kalenterikaaokseen tulee selkeyttä ja ajatus siitä, että tästähän selvitään taas! Myös hinnoittelua pohtiessa Annesta on ollut suuri apu.

Anne on lempeä mutta napakka. Kysyy oikeita (ja välillä sopivan vaikeita) kysymyksiä. Anne on aina rohkaiseva ja kannustava. Kultakimpale! Suosittelen Annea!


Työnohjausasiakas

“Anne on ollut yksi isoimmista tekijöistä, joiden avulla olen saanut oman kalenterini ja sen sisällön yrittäjänä hallintaan. Lempeästi, todellisia tarpeitani kuunnellen sekä oikeita oivalluksia löytäen on työnohjaukset toteutettu etänä onnistuneesti. Olemme Annen kanssa haaveilleet suuria, keskittyneet tarkkoihin aikatauluihin ja projekteihin sekä tutkineet työarvojani. On ihanaa, ettei minulla tarvitse olla mitään isoja suunnitelmia valmiina ennen tapaamista ja työnohjauksen ilmapiiri on rento ja salliva. Olen ymmärtänyt mitä, miten ja miksi haluan tehdä työni suhteen uuden arjen keskellä.

Annella on uskomaton taito kuunnella ja löytää ratkaisut oman pääni sisällä myllertäviin pyörremyrskyihin työn suhteen. Voisin sanoa, että Anne on laittanut kalenterini järjestykseen ja saanut työn teostani tuottavampaa. Nyt vapaa-aikaa on enemmän ja keskityn töitä tehdessä oikeisiin asioihin. En päästä Annea enää minnekään viereltäni”

Annakaisa, Fysioterapia- ja valmennusalan yrittäjä, pienten lasten äiti

Milloin yrittäjä tarvitsee työnohjaajan? Lue täältä!

Työnohjaaja Anne Hämäläinen, Metsolanne
Työnohjaus voi tapahtua myös etäyhteyksin. Kuva: Fanny Saarelainen