Yksinyrittäjän kasvuvalmennus

8.3.-7.6.2022 Jyväskylässä

Tavoitteena kestävästi kasvava ja sekä henkisesti että taloudellisesti kannattava liiketoiminta? Yksinyrittäjän kasvuvalmennuksen jälkeen sinulla on selvillä, mihin yrityksesi on matkalla. Tiedät, mihin aika ja energia kannattaa keskittää, jotta pääsisit perille mahdollisimman jouhevasti.

Kolmen kuukauden pienryhmävalmennuksen aikana luot yrityksellesi brändikäsikirjan, strategian tuleville vuosille sekä pohjasuunnitelman yrityksesi markkinoinnin kehittämiseen. Jatkossa sinun on helppo päivittää näitä työkaluja yrityksesi kehittyessä ja kasvaessa edelleen. Valmennus on rakennettu siten, että se huomioi yksinyrittäjänä toimimisen erityispiirteet, resurssit ja yrittäjyyden yhtenä osana muuta elämää. Tarkastelemme asioita mm. arvojen, asiakkaan, ajanhallinnan, innostuksen, voimavarojen sekä rahan ja talouden näkökulmasta. Olisiko siis aika luoda kestävä pohja yrityksesi tavoitteelliselle kasvulle?

Kenelle?

 • Olet palveluita myyvä yksinyrittäjä, joka haluaa kehittää yrityksensä toimintaa henkisesti ja taloudellisesti kannattavammaksi.
 • Haluaisit kasvattaa, selkeyttää ja tai kehittää yritystoimintaasi, mutta sinusta tuntuu, ettei tilanteeseesi sopivia valmennuksia ole olemassa.
 • Sinusta tuntuu että yritystoimintasi junnaa paikallaan, sinkoilet tekemässä liikaa kaikkea tai haluat lähteä viemään yritystäsi uuteen suuntaan.
 • Yritykselläsi ei ole voimassa olevaa strategiaa.
 • Yritykseltäsi puuttuu brändikäsikirja ja markkinoinnin suunnitelma tai ne kaipaavat päivittämistä.
 • Olet toiminut yrittäjänä jo vähintään vuoden.
 • Olet valmis sitoutumaan kolmeksi kuukaudeksi ryhmävalmennukseen ja panostamaan yrityksesi kehittämiseen.

Mitä?

Brändikäsikirja


Yrityksesi sielun ja sydämen tiivistelmä, joka ohjaa sinua yrityksesi käytännön työn ja kaiken viestinnän toteuttamisessa. Se myös helpottaa esimerkiksi markkinoinnnin ulkoistamista ja auttaa sinua pitämään fokuksen yllä.

Strategia


Kasvun kartta, joka kokoaa yhteen tavoitteesi lyhyellä ja pidemmällä tähtäimellä sekä konkreettiset askeleet tavoitteisiin pääsemiseen. Kuten tiedät, ilman karttaa on vaikeaa suunnistaa ja saatat vain ajelehtia vailla määränpäätä.

Markkinoinnin pohjasuunnitelma

Pohjapiirros, joka vastaa kysymyksiin kenelle, mitä, milloin ja miten markkinoidaan. Suunnitelma on myös ohjeistus ja muistilistasi siihen, kenen apua markkinoinnissa milloinkin tarvitaan.

Miksi?

Hain itse yksinyrittäjänä mukaan erilaisiin kasvuvalmennuksiin. Hakupalaute oli kerta toisensa jälkeen: “teet tärkeää työtä ja näemme yrityksessäsi paljon potentiaalia, mutta valmennuksemme on tarkoitettu suuremmille ja nopeampaa kasvua hakeville yrityksille.” Monet aloittaville yrittäjille suunnatuista palveluista puolestaan tuntuivat lähtevän liian “yrittämisen alkeista”. Minä halusin, että yritykseni saa kasvaa tavoitteellisesti ja määrätietoisesti, mutta maltillisesti. Sitä haluan edelleen. Haluan työskennellä yksinyrittäjänä, ja kasvattaa liiketoimintaa samaan aikaan taloudellisesti ja henkisesti kannattavana. Tiedän, että moni muukin yksinyrittäjä kaipaa samaa.

Valmennus on skaalattu nimenomaan yksinyrittäjän tarpeisiin: se on mahdollisimman kevyt mutta silti kattava. Tuotekehitystyön opinnoissani erikoistuin brändäykseen ja palvelumuotoiluun ja opin myös strategian tärkeyden ja välttämättömyyden yritystoiminnan kehittämisessä. Kuitenkin esimerkiksi strategiatyöhön liittyvä kirjallisuus sekä strategiavalmennukset ovat lähes poikkeuksetta suunnattu isommille organisaatioille. Harvalla yksinyrittäjällä on myöskään mahdollisuutta käyttää 5 000 – 15 000 euroa strategiavalmennukseen, jollaisia erilaiset konsulttiyritykset tarjoavat. Kaiken tiedon itse etsiminen ja kehittäminen ilman ulkopuolista peiliä puolestaan vievät kohtuuttoman paljon aikaa, ja oma ajatus alkaa helposti kiertämään kehää.

Loin tämän valmennusmallin, koska haluan auttaa kaltaisiani yksinyrittäjiä. Olen koonnut sinulle yhteen pakettiin tärkeimmät elementit ja työkalut oman liiketoimintasi tavoitteelliseen kehittämiseen. Minun lisäkseni tukenasi on pienryhmä (max. 6 osallistujaa), joka tuo kehittämiseen lisää peilipintaa ja yksinyrittäjälle tärkeää vertaistukea. Mikä sen parempaa, kuin innostua ja onnistua yhdessä!

Missä?

Valmennuksen lähipäivät järjestetään Crazy Townilla Jyväskylän keskustassa, os. Kauppakatu 39.

Valmennuksen lähipäivissä kohtaamme inspiroivassa Ruska-tilassa.

Miten?

 1. Yksilöhaastattelu 60 min
  Puhelinhaastattelussa tutustumme ja käymme läpi yrityksesi nykytilannetta ja toiveitasi ja tarpeitasi valmennusta ajatellen. Tulemme tutuksi ja pääsen räätälöimään valmennusta vielä paremmin osallistujien tarpeita vastaavaksi.
 2. Ennakkotehtävät n. 3 h
  Ennen ensimmäistä ryhmätapaamista keräät yhteen yrityksesi nykytilanteeseen liittyviä tärkeitä tietoja ja ajatuksiasi ja lähdet muodostamaan omia tavoitteitasi valmennukselle.
 3. Ensimmäinen ryhmätapaaminen ti 8.3. klo 9-16
  Yhteinen matkamme ryhmänä alkaa. Teemoina brändin, strategian ja asiakaslähtöisen ajattelun kivijalka sekä se, mitä tarkoittaa henkisesti ja taloudellisesti kannattava kasvu omassa yrityksessäsi. Selkeytät oman valmennusprosessisi tavoitteet ja luot oman reittikartan valmennukseen.
 4. Itsenäinen työskentely, 4 viikkoa
  Teet ensimmäiset välitehtävät valmennukseen liittyen. Kirkastat yrityksesi brändiä ja tulevaisuuden näkymiä. Tukea saat vertaisryhmästä ja valmentajalta.
 5. Toinen ryhmätapaaminen ti 5.4. klo 9-12
  Teemoina yrityksen talous, palveluiden kannattavuus sekä markkinointi.
 6. Itsenäinen työskentely, 4 viikkoa
  Hiot yrityksesi strategiaa, brändiä sekä markkinoinnin pohjasuunnitelmaa ja otat ensimmäiset askeleesi kohti tavoitteitasi.
 7. Kolmas ryhmätapaaminen ti 3.5. klo 9-12
  Teemana palvelumuotoilu, osaamisen kehittäminen yrityksen pääomana sekä oman työn hallinta.
 8. Itsenäisen työskentelyn vaihe, 4 viikkoa, yksilöohjaus 90 min
  Jatkat brändikäsikirjan, strategian ja markkinoinnin pohjasuunnitelman työstämistä välitehtävien avulla. Lisäksi saat henkilökohtaisen puolitoistatuntisen sparrauksen kanssani. Keskitymme sinulle tärkeimpien asioiden edistämiseen.
 9. Päätösjuhla ti 7.6. klo 9-12
  Esittelet oman brändisi ja strategiasi muulle tiimille ja juhlimme valmennuksen päättymistä ja kasvumatkasi jatkumista?

Pilottiryhmän hinta
259 € / kk + alv. 24 % (norm. 349 € +alv / kk)
Yhteensä 777 € + alv 24 %. (norm. 1047 € + alv)

Valmennus on verovähennyskelpoinen.
Valmennuksen voi maksaa joko yhdessä tai kolmessa osassa. Ensimmäinen osa maksetaan ensimmäisen yksilöohjauksen jälkeen.

Valmennuspaketti sisältää:

 • Ennakkohaastattelu 60 min
 • Ennakkotehtävät-työkirja
 • Neljä valmennuspäivää (7 h + 3 x 3 h)
 • Brändikäsikirja-työkirja
 • Strategia-työkirja
 • Markkinoinnin pohjasuunnitelma-työkirja
 • Yksilövalmennustapaaminen 90 min
 • Valmennuspäivien kirjalliset materiaalit
 • Vertaisryhmän tuki
 • Mahdollisuus konsultoida valmentajaa koko valmennuksen ajan
 • Miriam’sin upea aamiainen valmennuksen lähipäivinä

Palautetta valmentajasta

Suosittelen Annea valmentajana ehdottomasti kaikille somevaikuttajille sekä asiantuntija- ja digiyrittäjille, jotka markkinoivat palvelujaan pääosin oman henkilöbrändin kautta. Anne oli lempeä ja asiantunteva valmentaja, jolle oli helppo puhua. Annan täydet viisi tähteä!
– Yksilövalmennusasiakas Jannika Julin / @cjinsight
Vaikuttajavalmentaja, vaikuttaja ja yrittäjä,

Valmentajasi

Valmentajasi Anne Hämäläinen. Kuva: Fanny Saarelainen

Olen Anne Hämäläinen, Metsolannen yrittäjä ja ammattikohtaaja. Työssäni autan erityisesti yksinyrittäjiä kohti tasapainoisempaa arkea ja henkisesti sekä taloudellisesti kannattavaa liiketoimintaa. Metsolanne on toiminut työn mummola jo 30+ yrittäjälle ja tiimille. Vaikka perusluonteeni on innostuva ja kärsimätön, yrittäjyydessä uskon rohkeaan mutta pitkäjänteiseen tekemiseen ja prosessiajatteluun.

Pohjakoulutukseltani olen sosionomi (YAMK), työnohjaaja (STOry), tuotekehittäjä (erikoisammattitutkinto) sekä ammatillinen opettaja (AmO). Tällä hetkellä opiskelen myös yrittäjän ammattitutkintoa, edelleenvahvistaen erityisesti markkinointiosaamistani.

Valmentajana olen lempeä ja empaattinen, rauhallinen mutta herkästi innostuva sekä ratkaisukeskeinen ja tavoitesuuntautunut. Valmennuspedagogiikkani on yhdistelmä sosiokonstruktivistista oppimisnäkemystä, dialogista muutospedagogiikkaa ja tekemällä oppimisen pedagogiikkaa. Valmennuksessa keskitymme yhdessä tekemiseen ja oppimiseen ja samalla huomioin jokaisen henkilökohtaisen prosessin. Valmennus on yhdistelmä käytännönläheistä työskentelyä ja syvälle menevää pohdintaa.

Jos etsit pehmeisiin arvoihin ja aidosti pedagogiseen lähestymistapaan pohjaavaa, tavoitteellista bisnesvalmennusta, olen todennäköisesti sinun valmentajasi. ❤️

Lisää minusta voit lukea täältä!

Tavoitat minut joko 040 753 7520 tai anne@metsolanne.fi.