Yleinen

Personal Planner 2022

Ostin viime vuonna ensimmäisen Personal Planner -kalenterini. Voin kertoa, että minulla on siitä nyt vuoden käytön jälkeen vain hyviä kokemuksia! Olen ollut vähän kalenteripihi. Viime vuonna kirjoitinkin, että n. 30 € tuntuu kalenterista isolta hinnalta. Nyt pyörrän puheeni sen osalta. Puhelimen ja tietokoneen ohella kalenteri on asiantuntijatyötä tekevän tärkein työkalu, joten n. 2,50 € / kk tuntuu aivan kohtuulliselta itselle parhaiten toimivasta sellaisesta!

Personal Planner on ollut toimiva, todella kestävä ja vastannut tarpeisiini hyvin. Sen vuoksi tilasin sellaisen myös vuodelle 2022. Joitain muutoksia verrattuna viime vuoden kalenteriin kuitenkin tuli. Kerron niistä lisää tässä postauksessa.

personal planner 2022
Kalenterin etukannessa kaksi rakkainta.

Kompakti ajankäytön työkalu

Paras kalenterikoko minulle on edelleen A5. Kierrekantisuus on kynän säilyttämisen ja muutenkin käytettävyyden vuoksi valintani. Kierrekantisuudessa on sekin etu, että halutessani pystyn siirtämään osan tämän vuoden sivuista ensi vuoden kalenteriin. Yksi parhaista puolista PP:ssa on mielestäni se, että kansikuvat saa valittua itse. Tälle vuodelle valitsin etukanteen kuvan lapsistani ongella ja takakanteen kuvan viime heinäkuun täysikuusta. Takakanteen valitsin tutun yritykseni sloganin “Rakkautta ja kasvua” muistuttamaan siitä, miksi tätä työtä teen.

Ensimmäiselle sisäsivu on myös kustomoitava. Siihen kirjasin yritykseni arvot, sloganin vähän laajemmin ja yhteystiedot, mikäli kalenteri sattuisi katoamaan. Kalenteriin saa valita myös sopivan värisen kiinnityskuminauhan ja siirrettävän viivottimen. Mukaan kuuluu myös muovitasku (tämä on super!) sekä tarroja.

personal planner yö kuva kalenteri
Muisto kesän kauneimmasta yöstä.

Tiedän, että sydämessäni tulee läikähtämään ilo ja lempeys joka kerta, kun kalenteriini tartun.

Valitse viikkonäkymä huolella

Planneriin voi koosta riippuen valita paljon erilaisia viikkonäkymiä. Lisäksi pohjien täyttövaihtoehtoja on monia blancosta pisteisiin ja erivärisiin raidoituksiin. Tähän kannattaakin kiinnittää huomiota. Minkä verran tarvitset tilaa päiväkohtaiseen kirjoittamiseen? Miten hahmotat viikkonäkymän parhaiten? Entä kuinka paljon tarvitset tilaa muistiinpanoille? Personal Planner tarjoaa kalenteriin suomalaiset merkkipäivät ja nimipäivät. Lisäksi voit lisätä omia tärkeitä päiviä. Ihan huippua oli se, että minun viime vuonna tekemäni omien tärkeiden päivien lista oli tallessa profiilissani. Sain suoraan samat tärkeät läheisten ja yrityksen merkkipäivät kalenteriini ilman, että niitä tarvitsi syöttää sinne uudestaan. Tarkistin vain, että vuosi on oikein.

Omaan kalenteriini valitsin jo toistamiseen näkymän, jossa päivät sijoittuvat pystysuoraan vasemmalle sivulle “kahteen kerrokseen”. Oikea sivu on tyhjä muistiinpanoja varten. Viime vuonna näihin aikoihin kirjoitin, että tällainen näkymä vaatii totuttelua. Nyt vuoden jälkeen en oikein osaisi kuvitella itselleni muunlaista! Yläpalkkiin valikoitui valmiista (näitä on paljon ja ne ovat IHANIA!) vaihtoehdoista kaunis sinisävyinen, vähän mystinen metsä. Täytöksi valitsin jälleen vaaleanpuna-valkoisen raidoituksen ja tunnit välille 7-19. Viime vuonna kirjoittelin olevani huono täyttämään trackereita, mutta päättäväni kokeilla muutamaa. Yksi niistä oli päiväkohtainen työajanseuranta, jonka otin mukaan planneriini. Arvaa miten kävi? Olen täyttänyt työajan kalenterin seurantaan kahtena päivä. Jep. Jätin sen (ja muutkin trackerit, niistä lisää myöhemmin) pois.

kalenteri viikkonäkymä
Millainen viikkonäkymä on sinulle toimivin?

Edellisvuonna tässä kohdassa minulla oli aforismeja. Nyt alapalkkiin oli tullut uusi vaihtoehto “päiväkoti”, jonka valitsin. Ilmoitamme päiväkotiajat aina kuukaudeksi kerrallaan. Olen tähän saakka merkinnyt ne joka päivän kohdalle. Nyt kokeilen koottua viikkonäkymää hoitoaikojen suhteen sivun vasemmalla alalaidassa. Päiväkotiajat on asia, jonka muutenkin kirjaisin ylös. Siksi voi olla hyvä, että sille on ihan oma selkeä paikka kalenterissa. Vuoden 2021 kalenterissani jätin tyhjäksi muun alapalkin, eikä sitä tullut oikein hyödynnettyä. Nyt ajattelin kokeilla, miten 10 kohdan to do -lista toimisi tuolla alhaalla.

Pisteenä i:n päällä itselle sopivat lisäsivut

Yksi Plannerin parhaita puolia on myös se, että se on enemmän kuin vain kalenteri. Loppuun saa valita isosta valikoimasta (joka vain kasvanut viime vuodelta) 48 haluamaansa lisäsivua. Näin kalenterista saa laajennettua monipuolisen ajankäytön ja arjenhallinnan työkalun tai vaikka vapaa-ajan ilostuttajan. Suosittelen tutustumaan, millaisia kaikkia mahdollisuuksia lisäsivuista löytyykään!

kalenteri personal planner
Uusi ja vanha Personal Plannerini vierekkäin

Viime vuoden valintojen hitit ja hudit:

 • 12 sivua oli varattu 30-day-challengeille eli 30 päivän haasteille.
  Käytin ja täytin kaksi kuukautta näitä trackereita. Opin vuoden aikana monta uutta rutiinia, mutta tällainen tracker-työskentely ei vain ole minua varten, sen olen nyt todennut. 😀
 • 2 sivua säästämiseen: Save a little & Save a lot.
  Tracker-saagani todellinen murheenkryyni. Koskemattomat sivut, joissa olisi saanut värittää ympyröitä sen mukaan, minkä verran on laittanut rahaa säästöön. Ei jatkoon, vaikka kiva ajatus olikin.
 • 2 sivun Meal Planner, jossa 9 viikon ruokalista
  Tämä oli todella hyvä! Vaikka emme yhdeksän viikon sykleissä orjallisesti listoja noudattaneetkaan, oli tämän pohjalta helppo suunnitella tulevan viikon ruokia ja muistutella itseään, että miten monipuolistaa ruokalistaa siinä kohtaa, kun tuntuu, että samat ruoat pyörivät viikosta toiseen. Uuteen kalenteriin (ja mokasin, koska) näitä tuli nyt vahingossa 4 sivua kahden sijaan! Kuulostaa siltä, että ruokavaliomme monipuolistuu tuplaten vuonna 2022. 😀
 • 4 sivua tulevan vuoden vuosinäkymää
  Toimiva ja tarpeellinen, sopivan tiivis mutta kuitenkin tilaa kirjoittaa. Jatkoon!

Mitä uutta tarjoaa Personal Planner 2022?

Alapalkin päiväkotilisäosan ja to do -listojen lisäksi otin tulevalle vuodelle myös kokeiluun pari uutta sivustolle ilmaantunutta lisäosaa. Ensimmäisen on kahden sivun vuosisuunnitelma teemoille ja projekteille. Näihin olen ajatellut kirjoittaa ylös erilaiset palveluihini liittyvät sesongit, teemat ja markkinoinnin ja myynnin erityisesti muistettavat toimenpiteet.

kalenteri teemasivu
Teema-, projekti- ja ideasivut koko vuoden suunnitteluun

Toinen on kuukausittaiset tavoitteet ja suunnitelma niiden saavuttamiseen (12 sivua). Ajattelin käyttää tätä apunani kuukausisuunnittelussa ja tavoitteellisessa työskentelyssä. Asetetaan kolme päätavoitetta, prioriteetit ja ensimmäiset askeleet tavoitteita kohti sekä palkinto työstä. Kuukauden lopussa reflektoidaan, miten meni kunkin tavoitteen osalta, mitä opin sekä miltä tulokset tuntuvat suhteessa tavoitteisiin. Katsotaan sitten vuoden päästä taas, onko näiden kanssa parempi onni kuin noiden trackereiden, kun seurantaa tehdään kuukausitasolla, ei päivittäin tai viikoittain.

kuukausisuunnitelma personal planner
Kuukausisuunnitelma on yksi uusista lisäsivuvaihtoehdoista

Tarvitsetko apua kalenterin kesyttämiseen?

Kalenterin valinnassa tärkeintä on kartoittaa omat tarpeet ja esimerkiksi se, kuinka monta kalenteria oikeastaan tarvitseekaan. Itselläni on käytössä lisäksi puolison kanssa yhteinen sähköinen Googlen perhekalenteri. Siihen merkitään mm. normaalia pidemmät työpäivät ja työreissut, lomat, reissut, lasten lääkärikäynnit ym. tärkeä. Henkilökohtaisessa käytössä paperikalenteri on minun valintani.

Mikäli sinulla on ajankäytön hallinnassa haasteita, katso maksuton webinaari, Viestinnän voimatunti -tallenne, Minä olin marraskuussa ajankäytön asiantuntijavieraana juttelemassa Viestintäkurssit.fi Marja-Liisan ja Sarin kanssa aiheesta.

Kurkkaa myös Kesytä kalenterisi -verkkokurssi sekä Kalenterikoutsi-yksilövalmennus yrittäjille ja muille itsenäistä työtä tekeville!

Kiinnostaako Personal Planner? Täältä löydät postauksen vuoden 2021 Planneristani. Täältä pääset tilaamaan oman kalenterisi.

Palauttavaa viikonloppua toivotellen,
Anne

P.S. Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö, vaan olen vain todella tyytyväinen asiakas!

Leave a Reply